crema-vanilie-friscaCrema de vanilie, reteta de crema de baza pentru deserturi  Crema de vanilie, una dintre cele mai cunoscute si folosite creme din patiserie, este un preparat simplu, ieftin si absolut delicios. O putem folosi ca baza pentru alte creme, ca umplutura pentru tarte, choux-uri, cremsnit, torturi, prajituri sau pur si simplu se poate manca simpla, eventual insotita de frisca, ciocolata, fructe etc. Crema de vanilie clasica se aromatizeaza cu vanilie, dar aceasta se poate inlocui cu coaja rasa de portocala sau lamaie, in functie de reteta unde o vom folosi. Crema de vanilie – Ingrediente (cca  700 g crema) 500 ml lapte de vaca 40 g faina/30 g amidon de porumb 5 galbenusuri medii 125 g zahar tos fin 1 pastaie vanilie (semintele) Crema de vanilie – Mod de preparare Despicam pastaia de vanilie pe lungime si cu lama unui cutit razuim semintele.  Punem laptele, pastaia de vanilie si semintele acesteia intr-o cratita, pe foc mic. In momentul in care laptele este fierbinte, stingem… Citeste tot


Laura Adamache Retete culinare