scovergiScovergi, scoverzi sau scoverze, o reteta simpa si delicioasa Scovergile si clatitele sunt minunile dulci care mi-au marcat copilaria. Daca bunica facea niste clatite absolut delicioase, scovergile erau specialitatea tatalui meu. Umplute cu branza sarata sau dulci, pudrate doar cu zahar, dispareau in cateva minute din farfurie. Tati facea un aluat simplu, faina, apa, drojdie, un varf de sare si unul de zahar, eu am modificat in timp reteta astfel incat scovergile sa imi ofere o consistenta si un gust minunat chiar si a doua zi. Va recomand cu cel mai mare drag sa incercati aceasta reteta de scovergi, sunt sigura ca o sa va placa. Scovergi – Ingrediente (8 scovergi) 500 g faina 300 ml lapte 20 g zahar 20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata 25 g unt moale 1 varf cutit sare Scovergi – Mod de preparare Incalzim laptele, pe foc foarte mic, cca 1 minut, apoi il punem intr-un vas incapator (Laptele trebuie sa fie usor caldut, in niciun… Citeste tot
Laura Adamache