croissants-copyCroissants, un produs de patiserie frantuzesc ideal pentru micul dejun Croissants, numai cand aud acest nume ma topesc de pofta. Pentru mine micul dejun ideal este compus dintr-o ceasca de cafea si un croissant, uneori chiar doi, recunosc. Imi plac simpli, umpluti cu crema de ciocolata sau vanilie, gem de fructe de padure sau caise. Ce mai, nu zic nu niciunui tip de croissant. Satisfactia este atat de mare cand ii pregatim in propria bucatarie, incat merita incercati macar o data. Sa nu va sperie reteta, nu este din cale afara de simpla, dar nici imposibil de facut. Legendele create in jurul acestor delicioase produse de patiserie sunt multe, una dintre ele, prezenta in Larousse Gastronomique din 1938, ne spune ca croissantul (in limba franceza croissant inseamna semiluna), a fost copt pentru prima data in Budapesta, in anul 1686, anul in care otomanii asediau acest frumos oras. Pentru a ajunge in inima orasului, acestia au sapat tuneluri, dar au fost descoperiti de… Citeste tot
Laura Adamache