Daca cautati o prajitura simpla doar cu ciocolata, ati ajuns in locul potrivit, la reteta potrivita. Un blat simplu de cacao si o crema gustoasa de ciocolata, iar pentru un aspect frumos un plus de frisca deasupra. 

Prajitura cu ciocolata 6

Pentru Prajitura cu ciocolata avem nevoie de

  • Blat
  • 5 oua
  • un pic de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema de cicoolata
  • 200 ml smantana pt frisca 30%grasime (frisca neindulcita)
  • 3 linguri zahar brut
  • 200 gr ciocolata 38% cacao
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt. ornat
  • 150 ml smantana pentru frisca (tinuta 20-30 minute la congelator inainte de utilizare)
  • 1 lingura Green Sugar ( sau 1-2 linguri zahar tos)

Prajitura cu ciocolata 4

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata 

  • Blat
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaoa folosind o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava de aprox 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou si lasam sa se raceasca complet.
  • Crema de ciocolata
  • Amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de 2 ore sau la congelator 30 de minute.
  • In momentul asamblarii scoatem crema din frigider/congelator si mixam cu mixerul pana obtinem o consistenta cremoasa.

mod de preparare prajitura cu ciocolata

  • Asamblare
  • Taiem blatul in trei pe lungimea blatului si insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea celor 3 ingrediente.
  • Asezam prima fasie de blat si o ungem cu un strat generos de crema apoi urmeaza a doua fasie de blat si din nou crema de ciocolata peste care vine ultima fasie de blat si ultimul strat de ciocolata.
  • Dam prajitura la frigider aprox 30 de minute.
  •  Smantana pentru frisca pe care o scoatem din congelator o mixam impreuna cu indulcitorul/zaharul intr-un bol tinut 5 minute la congelator. (mai ales cand e vara si e foarte cald).

mod de preparare prajitura cu ciocolata 1

  • Scoatem prajitura din frigider si o portionam in 10-11 bucati pe care cu ajutorul unui pos le ornam cu frisca.

Prajitura cu ciocolata 3

  • Pastram prajitura la frigider pana la servire. Este mult mai buna a doua zi dupa ce se inmoiae usor straturile de blat, iar crema de ciocolata se intareste.

Prajitura cu ciocolata 2

Prajitura cu ciocolata 5

Retete Timea