alina-buhna-1
La frageda vârstă de 2 ani şi jumătate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci când medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o formă severă de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viaţa dacă boala s-ar fi răspândit la creier.
Teribila veste a venit în luna aprilie, moment care i-a dărămat pe toți cei care o iubesc, mai ales pe părinți. Aceştia au luptat din răsputeri pentru a-i salva vederea, şi-au vândut toate bunurile, au apelat la toate cunoştințele pentru ajutor, însă nu a fost de ajuns. Atunci când îşi pierduseră orice speranţă, sute de români au sărit în sprijinul lor, donând peste 15.000 de Euro pe platforma de donaţii www.salveazaoinima.ro, iar fetiţa a fost trimisă de urgenţă în Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a începe şedinţele de chimioterapie şi radioterapie, care urmau să îi salveze viaţa, nu numai vederea.
Timp de 12 zile, fetiţa a suportat cu stoicism cele 4 şedinţe de chimioterapie, urmate de alte 26 de şedinţe de radioterapie în decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci, Samuray Tuncer şi Cehyun Bozkurt, fetiţa a răspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost îndepărtate. În continuare, Alina va efectua controale periodice, o dată la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidivă.
„Am rămas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decât vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde şi ultima rază de lumină. Am discutat telefonic cu părinţii copilei şi sunt foarte fericiţi că tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetiţei a fost salvată. Le mulţumim medicilor de la Medical Park, care au reuşit în ultimul moment să o salveze, căci altfel exista riscul major ca boala să ajungă la creier şi să îi pună viaţa în pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, însă Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidivă”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” şi iniţiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna.
Pentru a efectua următoarele şedinţe recomandate de medici, fetiţa mai are nevoie de 12.000 de Euro. Donaţiile pot fi făcute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/, prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei „Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari) sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.
Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 1.073.000 de Euro şi peste 180.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS.
alina-buhna-2

http://www.google-analytics.com/collect?v=1&tid=UA-47881975-1&cid=*|UNIQID|*&t=event&ec=email&ea=open&el=*|UNIQID|*&cs=newsletter&cm=email&cn=062413&cm1=1 Cu stima,
Dr. Tanase Tasente
Director General Plus Communication
Doctor in Stiintele Comunicarii – Universitatea Bucuresti
Telefon: 0725.465.508
E-mail: office@pluscommunication.eu
Website: www.pluscommunication.eu
Facebook: www.facebook.com/pluscommunication.constanta