S-a vorbit în ultima vreme despre un român care ar fi contribuit considerabil la victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA. Cine este și cum a făcut acest lucru? Ei bine, este vorba despre Ovidiu Drobotă, un nume aparent necunoscut, care a împânzit internetul de știri false care l-au ajutat pe cel care a ieșit învingător.  Şi cum românul a dovedit că este extrem de creativ, a și câştigat bani grei în această campanie.

Potrivit informaţiilor Inc.com, site-ul lui Ovidiu Drobotă are o medie de 3,3 milioane de vizitatori unici pe lună, mai mult decât site-urile unor ziare celebre, precum LA Times sau USA Today şi câştigă în jur de 10.000 de dolari lunar din publicitate. Românul nu a confirmat publicaţiei că asta ar fi într-adevăr numele său real.
Pe site-ul românului au apărut ştirii precum faptul că jurnalista Megyn Kelly a fost concediată de la Fox News pentru că o susţinea pe Hillary Clinton, că Papa s-a declarat public un susţinător al lui Donald Trump ori că Obama a tăiat din fondurile destinate veteranilor. Toate acestea ce s-au dovedit false. Cele patru ştiri au generat aproape 3 milioane de interacţiuni, iar pagina de Facebook a site-ului a ajuns la peste 350.000 de „like-uri”.
Drobotă se declară un fan al lui Donald Trump. „În octombrie 2015 am aflat de Donald Trump şi mi-a plăcut de el. Mi-a plăcut faptul că era un outsider. Şi m-am gândit că pot să-l ajut să câştige preşedinţia SUA creând un site. Am creat endingthefed.com. Îmi pare rău că am publicat ştiri false, le-am şters între timp, dar la timpul publicării, nu ştiam că sunt false”. Acesta a spus că nu a creat site-ul pentru a câştiga bani şi că obţine destui bani din slujba lui obişnuită de programator web, SEO. „În trecut am fost şi hacker. Dar nu mai sunt. Este periculos să fii hacker în ziua de azi”, a spus românul, citat de stiripesurse.ro.

sursa

The post Cine este românul care l-a ajutat pe Trump să ajungă președinte și cât de mult câștigă pe lună appeared first on News Diaspora.

News Diaspora