bild_25jahre_dtpolvertrag2016

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la semnarea Tratatului germano-polonez de bună vecinătate, Ambasada Germaniei şi Ambasada Poloniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu New Europe College, o conferinţă cu tema “25 de ani de la semnarea Tratatului germano-polonez de bună vecinătate – un model pentru Europa”.

Mulţi oameni cunosc “încă din istoria propriei vieţi cicatricile istoriei germano-poloneze”, potrivit ministrului de Externe Steinmeier referitor la această temă. Relaţiile atât de strânse de azi nu sunt întâmplătoare: “Acestea sunt fructul apropierii între ţările noastre, de-a lungul unor decenii, bazate pe multe iniţiative şi contacte interumane.”

Despre această apropiere, de-a lungul multor decenii, în relaţiile bilaterale germano-poloneze, vor discuta cei doi referenţi invitaţi: prof. Waldemar Czachur de la Institutul pentru studii germane al Universităţii din Varşovia şi  prof. Stephen Bastos, Senior Project Manager pentru dialog european  –  gândire politică în Europa, Fundaţia Genshagen.

Conferinţa va fi moderată de prof. Ioan Stanomir de la Facultatea pentru studii politice a Universităţii Bucureşti.

Detalii despre participarea la conferinţă găsiţi în anunţul de mai jos:

25 Years of German-Polish Treaty of Good Neighbourship – a model for Europe [pdf, 154.83k]