jambalaya-detaliuJambalaya, o mancare din bucataria creola, cu pui, chorizo si creveti Jambalaya este o mancare delicioasa si satioasa specifica bucatariei creole. Bucataria creola isi are originea in statul Louisiana, situat in sudul Statelor Unite ale Americii, si se caracterizeaza printr-un amestec de culturi culinare, predominanta fiind cea franceza. Bucatariile spaniola, italiana, portugheza, africana si nativ americana si-au pus si ele amprenta asupra bucatariei creole. In Jambalaya, una dintre cele mai cunoscute mancaruri din bucataria creola, vom regasi intotdeauna carne (pui, porc), legume (telina apio, ardei verde gras, ceapa), carnati afumati (Andouille sau Chorizo), creveti sau langustine si orez cu bob lung. Toate aceste ingrediente se combina atat de bine, incat este aproape imposibil sa nu va doriti sa incercati macar o data reteta mancarii Jambalaya. Jambalaya – Ingrediente (4 persoane) 350 g piept de pui 150 g carnat afumat picant Chorizo/150 g carnat afumat Andouille 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie medie 1 tulpina telina Apio 200 g orez cu bob lung 1 lingurita rasa… Citeste tot

The post Jambalaya cu pui si carnati chorizo appeared first on Laura Adamache.

Laura Adamache