Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora

Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora

314

Un tânăr originar din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Daniel Popescu, stabilit în Londra, ocupă a doua poziţie pe lista de candidaţi a Uniunii Salvaţi România (USR) pentru diaspora. Potrivit paginii sale de prezentare de pe Facebook, Nicolae Daniel Popescu a studiat în Iaşi, unde a absolvit Facultatea de Știinţe Juridice şi un program postuniversitar în studii europene, Politică şi Integrare Europeană, la Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În 2006 a fost bursier al programului “Leonardo da Vinci” în Marea Britanie. Este fondatorul Reţelei Profesioniştilor Români din Străinătate (RPRS), prima platformă gratuită de informare a românilor din diaspora.

Nicolae Daniel Popescu lucrează ca manager în cadrul Departamentului de Cercetare al Centrului Naţional de Informare şi Recunoaştere Academică din Marea Britanie (NARIC). Anterior a ocupat funcţia de expert/specialist în educaţie, în cadrul aceluiaşi departament.

Anul trecut, a primit din partea Ambasadei României la Londra distincţia ”Diploma Ambasadorului” la categoria ”Comunitate Românească”. Premiul i-a fost decernat ”pentru rolul pozitiv în procesul de integrare academică şi profesională a românilor în societatea britanică, pentru îmbunătăţirea sistemului de recunoaştere a diplomelor româneşti în Regatul Unit şi a percepţiei organizaţiilor şi universităţilor britanice despre sistemul de educaţie românesc”.

Popescu a candidat şi la alegerile parlamentare din 2012, ca independent, tot pentru diaspora. De data aceasta încearcă să obţină un mandat de deputat sub sigla USR, formaţiune politică în care s-a înscris în acest an. Primul pe lista de candidaţi a USR este Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, fost director executiv al JP Morgan.

sursa

The post Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora appeared first on News Diaspora.

News Diaspora

Pagina Facebook