Fără doar și poate, cel mai celebru medic ce candidează la alegerile parlamentare din acest an este academicianul Leon Dănăilă, dar domnia sa nu este singurul vindecător care dorește să își ajute semenii prin intermediul politicii.
Un alt medic de orientare liberală, Corneliu Rădăuță, candidează de pe locul întâi pentru postul de senator de diaspora. Este tânăr, este plin de elan și, mai ales, este neconectat la sistemul și mentalitatea păguboasă a multora dintre politicienii „cu ștate vechi” de pe la noi.

Corneliu Rădăuță s-a născut la 11 aprilie 1975, la Chișinău. În perioada 1993 – 1999, a studiat medicina generală la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Din 1999 și până în prezent a activat în mai multe domenii și a exercitat funcții de conducere atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. Între acestea, se evidențiază cele de membru fondator și președinte al Asociației Tinerilor Români din Basarabia „Nouă ne Pasă”, președinte al Asociației „Uniunea Națională a Tinerilor Basarabeni” și cofondator, membru în Consiliul Director, Fundația „Basarabia Pro Europa”. Din aceste poziții, domnia sa a întreprins și o activitate publică susținută în zona politicilor pro-occidentale și democratice din Republica Moldova.

Corneliu Rădăuță este căsătorit și are un fiu.
sursa: paginade Facebook a lui Corneliu Răduță

The post Un medic vrea să „vindece” diaspora: Corneliu Rădăuță appeared first on News Diaspora.

News Diaspora