O idee faina pentru platoul de aperitive, atunci cand aveti musafiri si vreti o masa mai festiva. Mie imi plac chiftelutele aceastea cel mai mult din carne de vitel si pui, dar puteti face si cu carne de porc.

Pentru acest aperitiv  avem nevoie de:

  • Chiftelute
  •  300 gr carne tocata amestec pui + vitel
  • 1 morcov
  • 1 cartof mic
  • 1 ceapa galbena mica
  •  1 ou
  • patrunjel uscat
  • 2 linguri pesmet
  • un pic de sare si piper
  • 1-2 castraveti Fabio (in functie de cate doriti sa faceti)
  • 1 cutie crema de branza Almette cu verdeata
  • Amestecam ingredientele pentru chiftelute: carnea tocata, morcovul si cartoful ras, ceapa tocata marunt, condimentele si pesmetul. Formam bilute mici si prajim chiftelutele in cuptor sau in baie de ulei.
  • Catravetele il feliem, ungem fiecare felie cu un strat generos de crema de branza peste care asezam cate o chifteluta si intepam cate o scobitoare.

 

Retete Timea