felie-gubana2Gubana, cozonac italian delicios cu umplutura de fructe uscate Gubana este un dulce italian, asemanator cu cozonacul traditional, originar din regiunea Friuli-Venezia Giulia, cu un gust absolut minunat si o consistenta de vis. Umplutura cozonacului italian gubana este formata dintr-un amestec de fructe uscate, fructe confiate, biscuiti, miere si marsala. Eu am inlocuit vinul marsala cu suc de portocale proaspat astfel incat sa il poata gusta si cei mici. Gubana se coace in forma rotunda si, in mod traditional, are forma de cochilie. Daca doriti, il puteti coace si in forma clasica de cozonac. Reteta cozonacului Gubana nu este complicata, v-o recomand cu mare drag. Gubana Cozonac italian – Ingrediente (forma de 26 cm Ø) Aluat cozonac Gubana – Ingrediente 600 -650 g faina pentru cozonac 150 ml smantana lichida naturala pentru frisca 150 ml lapte 150 g zahar 140 g unt moale 1 ou mediu + 2 gabenusuri 15 g drojdie proaspata / 5 g drojdie uscata 6 g sare 1 pastaie vanilie… Citeste tot

The post Gubana – Cozonac Italian appeared first on Laura Adamache.

Laura Adamache