EDITORIAL

                                        M-AM  INTOXICAT

 

Uite că am intrat și în noul an, un an nou și plin de schimbări, după cum ne avizează astrologii.

Am intrat cu dreptul, cu stângul, cu bani sau fără bani, cu promisiuni sau fără promisiuni și mulți dintre noi, cu mari speranțe, pentru o societate mai bună și pentru o țară mult mai prosperă. Cum o să fie acest an, rămâne de văzut… Să fim optimiști  sau pesimiști ?  Mie nu îmi plac negativiștii, caut să nu interacționez cu ei, decât în cazuri excepționale, nu doresc să mă intoxic cu : ”nu cred, nu se poate, nu necesit,  îmi merge prost”, sau alte expresii de acest fel.  Fraților, fug de ei, nu vreau să mă contaminez…Și uite că, de ce-mi era frică, nu am scăpat.

M-am intoxicattt!!!  Paradoxal, m-am intoxicat, nu cu negativiștii, ci cu persoanele toxice care colcăie prin societatea românească.  Da, m-am intoxicat  cu Ghiță, cu binomul lui Băsescu, cu serviciile secrete, cu cei de la PDS, cu doamna aia cu sandvișul, care suna  pe la uși, vorbind tâmpenii și cu toată gașca asta de trepăduși politici pe care, din pacate îi are, acum, politica românească.  Am spus, îi are ? Cred că am greșit, corect este: care mișună prin politica românească.

Am impresia că situația a scăpat de sub control, dar nu de acum, ci în urmă cu vreo 10 ani, pentru că nu este admisibil, ca într-un stat de drept, democratic și membru al UE, cum este România, să ne confruntăm, zilnic cu asemenea nivel de prosteală colectivă.

Nu este posibil  ca poporul român să fie intoxicat,  zilnic , de către o mână afaceriști și oportuniști pe care, cu părere de rău, istoria ni i-a pus în cale.

Îmi este rușine să spun că noi, cetățenii acestei țări, suntem ”reprezentați” politic, de jos și până sus, de o gașcă de terchea-berchea,  ”mațe fripte și coate goale” vorba lui nenea Iancu. Da, prieteni, niște analfabeți, dar, pardon musiu, toți cu școale înalte, cu titluri academice, cu case cu piscină, cu solarii, cu podgorii și cu multe alte năzdrăvănii din astea. Stau și mă întreb: oare cum le-au obținut?  Retorică întrebare, nu?

Dar, să nu ne facem griji, roata se învârte prieteni, fiecare naș își are nașul. Nimeni nu este nemuritor sau invincibil, iar funcțiile politice sunt trecătoare.

Astăzi am trecut pe la o farmacie, să cumpăr ceva pentru intoxicare și, ce mi-a fost dat să aud, un superb dialog dialog între cineva și… altcineva:

  • ”Ai văzut aseară cu Ghiță …?
  • Da, e groasă rău!
  • Ascultă, la mine, asta îi are la mână pe toți, îi bate la c… cu cureaua de la ceas. Uite așa îi bate …și face un gest explicativ cu mâna.
  • Se bat între ei…
  • Ce bătaie, asta-i circ…
  • M-ai stai? Hai la una mică (era ora 9,00 –  devreme, nu?)
  • Stai așa, plătesc carmolul și mergem.”

Ghiță, binom, PSD și pensii, astea ar cam fi subiectele predilecte ale poporandului nostru.  Supărare mare, coane… nu tu o manea sau un cîntec de inimă albastră,  nu tu un mic  și un cârnaț  sau o halbă de bere și o mastică.

Dar, stați liniștiți:  pleacă ai noștri, vin ai noștri. Așa este viața, cum am spus, roata se învârte, totul este ciclic.

Să auzim numai de bine!

Cornel  Bumbu.