Felicitări lui Eduard Tara pentru premiul câștigat în cadrul celei de-a IX-a Întâlniri Internaționale de Haiku de la Buenos Aires, manifestare organizată la fiecare doi ani în Buenos Aires de Fundația Internațională Tozai ”Orient și Occident”.
Este pentru prima dată când, în Argentina, un autor străin câștigă Premiul Întâi, în categoria ”Adulți” – a precizat pentru Ambasada României la Buenos Aires doamna Profesor Stella Maris Acuña, Președinta Fundației. Laureatul român se numește Eduard Țara, este profesor de matematică și, din câte ne-au spus organizatorii, a participat și la ediții anterioare ale Întâlnirii Internaţionale de Haiku. La această ediție a prezentat, în limba spaniolă, două creații, dintre care cea de mai jos a fost distinsă cu Premiul Întâi:

Noche de invierno.
Va un tranvía llevando
Sólo la luz.

Invitată la ceremonia de decernare a premiilor și mențiunilor găzduită de Centrul Cultural al Ambasadei Japoniei, Ambasadorul României în Republica Argentina Carmen Podgorean, a avut, pe lângă privilegiul de a prelua diploma spre a o transmite laureatului, onoarea de a da citire haiku-ului premiat, în spaniolă și în limba română.
***
Felicitaciones a Eduard Tara por el premio ganado en el IX Encuentro Internacional de Haiku de Buenos Aires, que es organizado cada dos años en la capital porteña por la Fundación Internacional Tozai „Oriente y Occidente”.
Es por primera vez que, en la Argentina, gana el Primer Premio para la categoría „Adultos” un extranjero – según nos contó la profesora Stella Maris Acuña, presidenta de la Fundación.
El laureado rumano se llama Eduard Țara, es profesor de matemática y, según nos contaron los organizadores, participó también de ediciones anteriores del Encuentro. En esta edición presentó, en español, dos creaciones, de las cuales la que transcribimos a continuación fue distinguida con el Primer Premio:

Noche de invierno.
Va un tranvía llevando
Sólo la luz.

Invitada a participar de la ceremonia de entrega de premios y menciones organizada en la sede del Centro Cultural de la Embajada de Japón, la Embajadora de Rumania en la República Argentina, Carmen Podgorean, tuvo, además del honor de recibir el diploma en nombre del ganador, el privilegio de leer el haiku premiado, en español y en rumano.