Prajiturile cu ciocolata au succes aproape oriunde si oricand, zic ‘aproape’ pentru ca eu personal nu sunt un mare fan ciocolata, decat daca e in combinatie cu altceva, adica sa nu fie chiar numai ciocolata si daca e crema de vanilie e si mai bine :)). Dar in prajitura aceasta este doar crema de ciocolata si glazura de ciocolata si desi a fost super laudata de toata lumea, eu am gustat doar putin si am lasat pe altii sa se bucure de ea.

Pentru Prajitura cu crema de ciocolata avem nevoie de

  • Blat
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata 
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar brut
  • 200 gr ciocolata 55% cacao
  • 100 gr unt nesarat 82% grasime
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata

  • Blat
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam uleiul si galbenusurile, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt folosind o spatula.
  • Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou si lasam sa se raceasca complet.
  • Crema de ciocolata
  • Amestecam intr-un vas, smantana pentru frisca cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si amestecam pana se incorporeaza in crema de ciocolata. Dam vasul la frigider timp de o ora sau la congelator 30 de minute.
  • Taiem blatul in doua si intre cele doua foi obtinute, intindem crema de ciocolata (vezi poza de mai jos).
  • Pentru glazura de ciocolata, topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca, pe baie de aburi, amestecand.
  • Ungem prajitura cu glazura de ciocolata si presaram deasupra bombonele albe sau colorate.

  • Pastram prajitura la rece minim 3 ore inainte de a felia si pentru a felia mai usor, folosim un cutit cu lama lunga si subtire pe care o trecem mai intai pe sub un jet de apa fierbinte.

Retete Timea