Castagnole, gogosi turnate italiene fara drojdie Delicioasele Castagnole sunt niste gogosi turnate, foarte simplu de facut, iar in compozitia lor regasim praful de copt si putin lichior pentru un gust desavarsit. Se fac cu precadere in luna februarie cand in toate orasele mari si mici din Italia se sarbatoreste Carnavalul, o festivitate care dateaza de pe vremea romanilor si grecilor, prin care acestia marcau inceputul primaverii. Carnavalul inseamna multa voie buna, petreceri insotite de deghizari, care alegorice, focuri de artificii si multe preparate, dulci sau sarate, prajite in baie de ulei. In aceasta luna, in toate magazinele italiene gasim castagnole, frappe, crostoli, tortelli etc., iar in Umbria, majoritatea produselor dulci prajite sunt stropite din belsug cu lichior Alchermes sau cu miere si pudrate cu mici bomboane colorate.   Despre concursul #Foodsie, organizat de Mega Image, v-am povestit si in reteta varzarilor, dar vreau sa va reamintesc sa participati la aceasta competitie frumoasa care merita toata atentia din partea celor care iubesc atat gustul bun cat si aspectul… Citeste tot

The post Castagnole, gogosi turnate italiene appeared first on Laura Adamache.

Laura Adamache