Codul secret prin care va fi anunţată

moartea reginei Marii Britanii

 

Ca parte a procedurii meticuloase realizate în urma morţii unui monarh britanic, un cod secret este transmis prim-ministrului.

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii a ajuns la venerabilă vârstă de 90 de ani, fiind cel mai longeviv monarh britanic (65 de ani de domnie până în prezent). În cazul morţii reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii există o procedură standard. Primul anunţat este premierul britanic, căruia îi va fi transmisă de către consilieri fraza ,,podul din Londra a căzut,” relatează Unilad. 

După ce prim-ministrul primeşte vestea, acelaşi mesaj este transmis şi către celelalte 36 de ţări din Commonwealth.

În momentul în care regina va muri, Marea Britanie va întra într-o perioadă de doliu de 12 zile, iar prezentatorii din domeniul media vor purta haine negre.

Regina Elisabeta a-II-a utilizează şi în timpul vieţii diferite coduri secrete pentru a-şi exprima dorinţele către consilierii săi.

Unul dintre cele mai cunoscute este codul poşetei, relatează Royal Central.

Atunci când regina termină o discuţie cu un oaspete, îşi mută geanta de pe un braţ pe altul, acest gest îi avertizează pe consilierii care intervin şi încheie conversaţia. Dacă este implicată într-o conservaţie plictisitoare, tot ce trebuie să facă este să-şi aşeze geanta pe masă sau să-şi rotească veregheta. În urma gesturilor, consilierii intervin prompt pentru încheierea discuţiei.

BURNLEY, ENGLAND - MAY 16:  Queen Elizabeth II  visits Slaters Terrace Wharf, Burnley, as part of her Diamond Jubilee tour of the country on May 16, 2012 in Burnley, England. The Queen is visiting many parts of Britain as she celebrates her Diamond Jubilee culminating with a four-day public holiday on June 2-5, including a pageant of 1,000 boats on the River Thames.  (Photo by Christopher Furlong - WPA Pool/Getty Images)

,,Ar fi foarte îngrijorător să discuţi cu regina şi să vezi că îşi mută geanta de pe o mână pe alta,” a declarat istoricul regal Hugo Vickers. ,,La scurt timp, cineva va veni şi va spune: ‘Domnule, arhiepiscopul din Canterbury ar dori să vă întâlnească.’ ”

Dacă se află în cadrul unei întălniri la Palatul Buckingham din care doreşte să iasă are un dispozitiv ascuns care alertează consilierii, care intervin şi scot musafirii din cameră.

<> at  on June 22, 2016 in Liverpool, England.

Fondatoarea Beaumony Etiquette, Myka Meier, a dezvăluit că regina nu este singura persoană care utilizează poşeta pentru scopuri unice. Myka Meir a declarat că ducesa de Cambridge îşi ţine poşeta cu ambele mâini pentru a evita strângerile de mână.

De ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se sărbătoreşte niciodată de ziua ei?

 

La 6 februarie În 1952, Elisabeta a II-a a fost proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. A fost încoronată la 2 iunie 1953, la catedrala Westminster din Londra.

21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elisabeta a II-a, însă suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor).

ziua reginei

Începând din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în iunie, printr-o ceremonie denunită „Trooping the Colour” (Salutul Culorilor).

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor.

Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit în 2012 jubileul de diamant, marcând cei 60 de ani care au trecut de la urcarea pe tron, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952.

Sursa: descopera.ro