Desi e cald afara si nu iti prea vine sa pornesti cuptorul, e pacat sa lasi sa treaca vara pe langa tine si sa nu profiti in weekend de un desert usor cu fructe de vara. Eu, de cele mai multe ori in ultimii ani,  folosesc pentru aceste mici rasfaturi de vara, Green Sugar, pentru a ma simti mai putin vinovata cand mananc o felie :).

Pentru Prajitura cu caise si cirese  avem nevoie de:

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 280 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 6-7 caise
  • aprox 20 cirese
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri migdale maruntite
  • optional zahar pudra

Mod de preparare Prajitura cu caise si cirese 

  • Mixam ouale intregi cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul Green Sugar (puteti folosi zahar sau alt indulcitor) si mixam pana isi dubleaza volumul. Untul il topim si il turnam peste ouale batute apoi adaugam si laptele si mixam. La final incorporam folosind un tel sau o spatula,  faina amestecata cu praful e copt.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda, de aprox 26 de cm, unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  • Fructele le spalam si le indepartam samburii. Caisele le taiem felii si asezam feliile de jur imprejur pe margine. Apoi un rand de cirese iar in mijloc punem bucatele de caise si cirese taiate.

Presaram deasupra migdalele maruntite si zaharul vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute si inca 5 minute cu usa deschisa si cuptorul oprit.

  • Scoatem prajitura din cuptor si dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra o scoatem pe o farfurie. Eu nu am prea avut rabdare si am taiat prajitura calduta insa ideal e sa asteptam sa se raceasca complet si abia apoi sa o feliem :).

Retete Timea