Am trăit să o vedem și p-asta! După mulți ani în care s-a bazat aproape exclusiv pe bazinul electoral din România, iată că PSD începe să se concentreze și asupra românilor de pretutindeni.

De-a lungul timpului, social-democrații nu s-au numărat printre favoriții diasporei. Mai mult decât atât, aceștia au fost protagoniștii unor momente delicate și tensionate, precum scandalul votului din diaspora de la alegerile prezidențiale din 2014, alegeri organizate de către guvernul pesedist condus de Victor Ponta.

Totuși, în ciuda aparențelor, PSD este partidul românesc cel mai bine reprezentat în diaspora, conform declarațiilor conucerii. Lipsa de popularitate a PSD printre românii de pretutindeni se datorează în principal asocierii acestuia cu fostul regim de dinainte de 1989 și a aversiunii nutrite de către mulți români stabiliți în străinătate față de peroada comunistă.

Însă iată că, în ultima vreme, procesul de modernizare și rebranding al PSD a ajuns și în diaspora. Filiala are o nouă conducere și a intrat într-un proces de reorganizare profundă. La sfârșitul săptămânii trecute, s-au reconstituit mai multe organizații locale din Spania și Italia și au avut loc adunări de alegeri în nouă localități. Astfel, social-democrații stabiliți în Spania, la Madrid, Torrejon de Ardoz, Coslada, Arganda del Rey, Pinto și Leganez au începând cu această săptămână conduceri noi și organizații funcționale, conform statutului partidului. De asemenea și pesediștii din Italia, mai excact cei din Reggio Calabria și Cosenza s-au reorganizat și au împrospătat organizațiile.

Sursele noastre din PSD ne-au declarat că acesta este doar începutul, deoarece procesul de reorganizare și reîmprospătare a filialei va continua în același ritm și au punctat faptul că PSD Diaspora va aborda o nouă strategie de comunicare, mai modernă și mai eficientă decât până acum.

Fără îndoială că misiunea social-democraților din diaspora este una dificilă, cu atât mai mult cu cât organizația nu are nici un parlamentar ales în acestă legislatură dar, din punctul de vedere al observatorilor imparțiali, putem afirma că demersul PSD Diaspora poate fi de bun augur și va fi interersant de observat parcursul viitor al acestei organizații.

La urma-urmei din ambițiile politicienilor câștigă oamenii de rând, iar asta este mereu un lucru bun.

Anca Stănescu

The post Un partid important își îndreaptă atenția spre diaspora appeared first on News Diaspora.

News Diaspora