Comunicat

 

 

Alianţa Noastră îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia creată prin noua “restructurare” guvernamentală.

Liderii PSD și ALDE, călăuziți doar de interese conjuncturale, de grup oligarhic, au întreținut o continuă instabilitate politică, aducând grave prejudicii economiei naționale și intereselor cetățenilor români. Coaliția PSD-ALDE demonstrează că promisiunile din timpul campaniei electorale nu au fost altceva decât simple sloganuri, menite să înșele, încă o dată, încrederea acordată de un număr considerabil de cetățeni români. Incapabili să aplice propriul program de guvernare, liderii coaliției guvernamentale se victimizează continuu mimând “lupta cu statul paralel”, livrând publicului scenarii catastrofice și inventând, în orice situaţie, “vinovaţi” pentru propriile poticneli şi eşecuri. Toată această regie diversionistă, promovată masiv prin campanii mediatice, este menită, în realitate, să distragă atentia cetăţenilor României de la problemele cu adevărat importante, ce ţin de costurile cotidiene, de facturile ce trebuiesc achitate, de creşterea euro, de măsurile care ar trebui luate pentru bunăstarea cetățenilor și dezvoltarea țării.

Cetăţenii României sunt dezgustaţi de atitutudinile oneroase, demagogice ale liderilor coaliţiei majoritare dar şi de iniţiativele politicianiste şi adesea caraghioase lansate din zona opoziţiei parlamentare. Partidele de opoziţie au, în Parlament și pe scena publică, intervenții anemice, nerealiste și, adesea, de-a dreptul ridicole, sortite din start eşecului. Toate acestea sugerează existența unor înţelegeri trans-partinice oculte, reciproc avantajoase, vizând continuarea degringoladei şi a crizei politice. Circul mediatic în care sunt angrenate partidele parlamentare este cea mai elocventă expresie a dispreţului profund al acestora faţă de valorile şi idealurile poporului român, aflat în acest an, sub semnul Centarului Marii Uniri de la 1918.

Alianţa Noastră condamnă acțiunile iresponsabile ale grupărilor politice parlamentare, grupări provenite precumpănitor din fostele structuri ale FSN, care au acaparat viaţa publică românească, plasând foştii fesenişti atât la stânga, cât şi la dreapta eşichierului politic. În contextul neputinţei dovedite de clasa politică actuală, cetăţenii României sunt chemați să se implice în acțiunea de construcție civică și politică inițiată de Alianţa Noastră. Doar printr-o organizare puternică vom putea oferi o alternativă viabilă la cartelul politic iresponsabil  și falimentar încremenit la cârma ţării timp de peste un sfert de secol. Alianţa Noastră acţionează pentru edificarea unei democraţii reale, o democrație bazată pe cinste, competență și patriotism, susţinută şi apărată, de toţi cetăţenii activi și responsabili ai României care doresc ca drepturile lor economice, patrimoniale şi identitare să fie cu adevărat respectate.

 

18 ianuarie 2018

 

Dr. Corneliu Ciucanu,

Preşedinte al Uniunii ANR Iaşi,

Coordonator regional al ANR Moldova