Cu toții ne-am obișnuit cu politicieni care vorbesc mult fără să spună mai nimic dar, uneori, aceștia întrec orice măsură. Un astfel de caz este cel al parlamentarilor Viorel Badea și Matei Dobrovie

Comunităţile române din diaspora „nu vor mai fi, practic, luate în seamă”, a afirmat, luni, senatorul liberal Viorel Badea, după audierea Nataliei Intotero, ministru propus pentru Românii de Pretutindeni.

Parlamentarul a susţinut că această audiere a fost „transpunerea, în fapt, a poemului ‘Moartea căprioarei’”.

„Din acest moment, comunităţile române din diaspora nu vor mai fi practic luate în seamă”, a declarat senatorul.

El s-a referit şi la proiectul Muzeului Românilor de Pretutindeni prezentat de ministrul propus.

„Pentru Muzeul pentru Românii de Pretutindeni nu există niciun buget alocat”, a afirmat el, amintind că există, în acest moment, un spaţiu alocat de către Primăria Capitalei pentru Muzeul Holocaustului. Badea a spus că, din punctul său de vedere, este „cel puţin la fel de important”, să se trezească „în conştiinţa naţională necesitatea de a face public ceea ce s-a întâmplat cu românii plecaţi în diapora”.

La rândul său, deputatul USR Matei Dobrovie a susţinut că discuţiile nu au avut „conţinut”.

„Am asistat la foarte multă vorbărie şi foarte puţin conţinut”, a spus Dobrovie.

În opinia sa, „unele măsuri care sunt luate acum de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu sunt în practică foarte fezabile”.

Natalia Intotero, propusă ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 de voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi două abţineri, potrivit Agerpres.

sursa

The post Un senator auzindu-se cum vorbește despre nimic appeared first on News Diaspora.

News Diaspora