Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Este prima întâlnire dintr-o serie de discuţii pe care premierul Viorica Dăncilă le va avea cu reprezentanţii ambasadelor străine în România.

„Am terminat întâlnirea, am ridicat probleme care vizează România. Am vorbit despre România și cum poate să devină membru OCDE, despre investitorii americani în România, despre vize, despre menținerea procentului de 2% pentru apărare, Romania să devină producător de armament pentru întreaga zonă”, a declarat premierul Dăncilă.

Întrebată despre condamnarea lui Darius Vâlcov, în prima instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, premierul a declarat că acesta va rămâne în guvern până la o decizie definitivă a instanței:

„Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-o situație dificilă. Cetățenii au dreptul la prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă. Am votat o directivă europeană care susține prezumția de nevinovăție. Abordarea mea v-a fi alta când va fi o hotărâre definitivă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Național – VIVA FM