EDITORIAL

NODUL  GORDIAN

„Pe hoții mărunți îi trimitem în închisoare iar pe cei mari îi numim în funcții publice.”   Esop

Se spune despre români că sunt harnici și pricepuți;  că sunt deschiși  și primitori,  și nu în ultimul rând, că sunt inteligenți și creativi.

Măi ! Măi !! Oare așa să fie !?

Asta a fost oameni buni….Daa !!  A fost ! S-a cam terminat cu bunătatea, cu harnicia, cu creativitatea și cu ospitalitatea. De mai bine de 20 de ani lucrurile s-au schimbat. Bunul simț a fost înlocuit cu obrăznicia,  harnicia cu lenea, ospitalitatea cu hoția, inteligența cu prostia și cumpatarea cu beția .

De mai bine de 20 de ani românul  a devenit capitalist, se pricepe la economie, la politica și nu contenește de dat sfaturi.

Românul  pleacă la muncă ”afară” și după trei luni nu mai vorbește românește. Când se întoarce în vacanță, ”mustește” de aroganță, de obrăznicie, de lipsă de educație și de prost gust, dar nu uită să se îmbrace de la cele mai mari case de modă, de parcă acest lucru ți-ar da un privilegiu  anume,  sau un aer aristocratic.  Te apucă râsul – plânsul ”coane Fănică”, vorba lui nenea Iancu.

Românul mai face și politica…. Da ! Da ! Și ce de politică știe ! Amestecă stânga cu dreapta și naționalismul cu populismul. Cei care ajung în funcții de conducere (politice)  ori sunt aleși ca reprezentanți ai poporului în Parlamentul României, fac parte din noua clasă politică a României post – decembrie 1989. Băieți buni… îmbrăcați  după Armani, și fete cochete și elegante, cu poșete și genți Louis Vuitton, pozează cu nonșalanță pe holurile parlamentului.  Mai participă și la ședințe,  mai votează din când în când, mai și dorm prin bancile parlamentului iar la sfârșitul săptămânii , obositi și extenuați fizic și intelectual se întorc în provincie pentru a-și reîncărca bateriile. Și uite așa se duc zilele, se duc, săptămânile, lunile, anii, iar noi rămânem tot unde am fost…

Din pacate,  nu evoluăm,  iar EI – cei de la guvernare și cei din opoziție – nu fac nimic pentru a-și îndeplini obiectivele pompoase pe care  și le-au propus. Da, oameni buni, din pacate nu evoluăm ci involuăm. Acest proces de INVOLUȚIE este controlat și susținut de o mână de oportuniști, toți băieți cu ”școale înalte ”, cu diplome de master, cu zeci de cărți scrise si teze de doctorat, care prin bani și putere au reușit să prosteasca o națiune și să controleze o ȚARĂ.  Din păcate, șmecheria și hoția și-au dat mâna și au distruns România.

Politicieni făcuți la apelul bocancilor, care și-au cumpărat scaunele parlamentare cu bani grei, și pe care în realitate omul de rând – alegatorul , nu îi cunoaște, se joacă cu destinele României.

Nu este bine și nu este corect. EI sunt în slujba nostră și nu invers.

Aveți mare grijă doamnelor și domnilor  politicieni…. Românul este bun până într-o zi , când paharul răbdării se poate revărsa și atunci să vă văd ce o să faceți ?

Respectați legile țării și nu vă bateți joc de poporul român.

Să auzim numai de bine !

 

Director Editorial  :   Cornel Bumbu