Programul de finanțare Entrepreneurship for Doers dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Nord-Est

Hop on and Enjoy the ride!

 

Ce, unde, când?

Cel mai flexibil program de finanțare din fonduri europene nerambursabile Entrepreneurship for Doers- Dezvoltare sustenabilă in Regiunea Nord-Est dă startul oficial înscrierilor în programul de finanțare și formare antreprenorială, care va ajuta 450 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale și să își consolideze un plan de afaceri viabil, acordând și finanțare de 40.000 euro pentru cei mai buni 45 dintre aceștia.

 

Evenimentul va avea loc în cadrul Conferinței de lansare a programului la Suceava, pe data de 22 februarie 2018, începând cu ora 14:00, la MUZEUL BUCOVINEI din Suceava. Înscrierea în program și formarea pe toată durata proiectului sunt GRATUITE.

 

Cine va vorbi în cadrul evenimentului?

  • Ioana Crisan – Director general – SC Ioanida Turism SRL ,
  • Dorin Luca – Manager proiect,
  • Liliana Agheorghicesei – Presedinte – Asociatia Patronatul Județean al Femeilor De Afaceri din Întreprinderile Mici Și Mijlocii Suceava,
  • Victor Postelnicu – Președinte – Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări

 

 

  • Rodica Lupu- fondator Ingenius Hub, partenerul care va asigura programul de formare, mentorat și incubare în cadrul proiectului.

Cine se poate înscrie în program?

În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toți cei care vor să inoveze, care au curajul și determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenți, șomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent  un loc de muncă, dar chiar și antreprenori, cu condiția ca aceștia să nu dețină capital majoritar într-o altă companie.

 

Care sunt punctele forte ale programului?

 

Două dintre punctele forte:

– Cel mai important aspect al finanțării este faptul că banii vin sub formă de subvenție. Acest lucru înseamnă că tinerii antreprenori vor putea beneficia de o plajă largă de cheltuieli eligibile, iar banii vor veni în două tranșe, una de 75% din valoarea proiectului, iar cea de-a doua va fi de 25%. Prima tranșă va fi livrată la înființarea firmei, ceea ce înseamnă că antreprenorul nu va fi nevoit să finanțeze afacerea din fonduri proprii.

– Al doilea punct forte este programul de preincubare, care presupune o formare antreprenorială de înaltă ținută, dar și mentorat pentru dezvoltarea unui plan de afaceri viabil. Prin intermediul incubatorului, inclusiv persoanele care nu vor obține finanțarea vor putea să primească în continuare sprijin pentru identificarea de surse alternative și pentru demararea afacerii.

 

Care sunt partenerii programului?

Sc Ioanida Turism Srl, Asociatia Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici Și Mijlocii Suceava,  Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări și Ingenius Hub, incubatorul de sprijin și dezvoltare a startup-urilor și a firmelor aflate în etapa de scale-up, creat de firma de consultanță Loop Operations.


INVITAȚIE

    Stimată Doamnă/ Stimate Domn,

 

    Avem onoarea de a vă invita la Conferința de lansare a proiectului Entrepreneurship for doers – Dezvoltare sustenabilă în regiunea Nord – Est, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat de Ioanida Turism, Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava si Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări, în parteneriat cu Loop Operation.

 

Evenimentul va avea loc în data de 22.02.2018, ora 14:00, la Muzeul Bucovinei din Suceava.

 

Proiectul Entrepreneurship for doers – Dezvoltare sustenabilă în regiunea Nord – Estare ca scop susținerea înființării a 45 de întreprinderi inovatoare și sustenabile, cu profil non – agricol, precum și a cel puțin 90 de noi locuri de muncă în zonele urbane din regiunea Nord Est. Acest lucru va fi posibil printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. La acest program vor lua parte 450 de persoane. Dintre acestea, 45 vor beneficia de finanțare nerambursabilă în cuantum de 178. 000 lei, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și mentorat.