Clafoutis cu cirese si visine este o prajitura usoara si aromata, de vara, de origine fratuzeasca. Si pe langa faptul ca este foarte buna se face si foarte, foarte usor cu ingrediente la indemana tuturor. 

Pentru Clafoutis cu cirese si visine avem nevoie de 

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 3,5 linguri indulcitor Green Sugar (sau 5 linguri zahar)
  • 50 gr unt topit
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr faina alba
  • 550 gr fructe: 200 gr visine, 350 gr cirese
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Clafoutis cu cirese si visine

  • Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii visinele si ciresele spalate din care am scos samburii.
  • Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, indulcitorul (zaharul), zaharul vanilat si esenta de vanilie. Adaugam untul topit apoi faina si laptele treptat.
  • Turnam aluatul obtinut peste fructe.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie si o  pudram cu zahar pudra.

Articolul Clafoutis cu cirese si visine apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea