Pandispan cu fructe, reteta Laura Adamache Pandispanul clasic, asa cum il cunoastem astazi, este derivat dintr-un preparat de baza inventat in anul 1700, de un patiser genovez, Giovan Battisata Cabona, care, impreuna cu marchizul Pallavicini, in serviciul caruia se afla de mai multi ani, a ajuns in Spania, la curtea regelui Ferdinand. Cu prilejul unui banchet, Cabona a prezentat un desert incredibil de lejer si pufos, botezat in onoarea orasului de origine al bucatarului, pate génoise. In timp, din reteta de pate génoise s-a nascut o reteta mai simpla, dar la fel de gustoasa, Pan di Spagna (pandispan). Diferenta dintre cele doua consta in modul de preparare si ingrediente. Pate génoise este preparat la cald, ouale fiind mixate cu zaharul la bain-marie, acestea devenind spumoase datorita actiunii caldurii. Printre ingredientele pate génoise-ului se numara si untul, acesta fiind exclus din prepararea pandispanului. Pandispanul se preparara la rece, ouale sunt mixate cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul, apoi faina, intotdeauna cernuta,… Citeste tot

Articolul Pandispan cu fructe apare prima dată în Laura Adamache.

Laura Adamache