Nimic nou, doar o prajitura usoara pentru cafeaua de dimineata.

Prajitura cu visine si rom, asa cum spune si titlul, este o combinatie reusita cu visine, cacao si rom. 

Pentru Prajitura cu visine si rom  avem nevoie de 

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 170 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 600 gr visine – proaspete sau congelate
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu visine si rom 

  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute adaugand si apa fierbinte in acest timp.
  • Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele si mixam dupa fiecare.
  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind un tel.
  • Impartim aluatul in doua boluri si intr-unul adaugam cacaua si esenta de rom si omogenizam.
  • Intr-o tava (de aprox 22/35 cm) tapetata cu hartie de copt, punem alternativ din cele doua compozitii iar deasupra asezam visinele.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra.

Articolul Prajitura cu visine si rom apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea