Nu demult, a făcut o afirmație descalificantă pentru un politician: „Eu sunt om politic și pot spune orice”. Deputatul Doru-Petrișor Coliu, ales pe listele PMP în diaspora, ales în 2016, are la activ multe asemenea declarații ciudate. Nu are mari rezultate în activitatea de deputat de diaspora, dar nu ar fi vreo excepție, nici ceilalți colegi de colegiu nu răstoarnă munții. E mai degrabă necizelat în idei și declarații, considerat de mulți un impostor ajuns fără vreun merit în Parlament. Dar nu ar fi nici primul, nici ultimul.

Este unul dintre cei mai guralivi critici ai guvernului, a cerut demisii peste demisii, a prim-ministrului și a mai multor miniștri, s-a declarat „rănit în Revoluția din 10 august”, reclamându-i pe jandarmi la Parchet, este promotor al campaniei „fără penali”. Un fel de justițiar pentru care fotoliul de parlamentar este chiar strâmt. Dar nu e singurul.

Ceea ce însă este șocant și posibil unicul caz din Parlament, este omiterea unor circumstanțe grave din trecutul său, care i-ar redimensiona drastic poziția politică și socială.

Potrivit informațiilor noastre, a fost condamnat la 5 ani și șase luni pentru complicitate la înșelăciune. A fost închis între 1999 și 2003. A executat pedeapsa la Galați, potrivit surselor noastre, între 1999 și 2001, și apoi a fost internat la Poarta Albă, după 2001.

Nici urmă în CV-ul său de așa ceva. Cinci ani de închisoare sunt o enormitate. Penal penal, ca să folosim limbajul iacobinilor din zilele noastre.

Este posibil să fi fost reabilitat, și după atâția ani credea că nu se va mai afla nimic. Dar urme rămân întotdeauna. Totul a pornit de la un pasaj dintr-un raport al Comisiei pentru Drepturile Omului (COMMISSION ON HUMAN RIGHTS) din cadrul Consiliului Economic și Social (Economic and Social Council – ECOSOC) al Organizației Națiunilor Unite.

Raportul se referă la încălcarea drepturilor omului în închisori, denunțuri de tortură și tratamente inumane și degradante. Raportorul special Sir Nigel Rodley a prezentat raportul de 361 de pagini în 14 martie 2002. La pagina 237, surpriză: apare numele lui Doru-Petrișor Coliu, în calitate de victimă a tratamentelor inumane. Iată ce spune raportul despre el: «Doru Petrisor Coliu, de nationalité macédonienne, (octobre-novembre 1999/Galati) aurait été battu, en particulier sur les reins. Quelques jours plus tard, il aurait eu une crise néphrétique et aurait été amené à l’hôpital régional où on lui aurait tiré dessus. » Adică numitul, în lunile octombrie-noiembrie 1999 la penitenciarul Galați, a fost bătut, în special la rinichi. A avut din această cauză o criză renală, a fost dus la spital și a reușit să se vindece.

Diaspora, deși are parte doar de 6 parlamentari, s-a pricopsit acum și cu un fost condamnat penal. Doru Coliu a petrecut circa 4 ani prin închisoare, fiind acuzat de ÎNȘELĂCIUNE. Obișnuit cu a înșela pe cei din jurul lui, acesta și-a dus cu el meteahna și mai departe, când a hotărât să plece în lume și să intre în politica românească din diaspora.

Având în vedere aceste circumstanțe și nevoia de asanare morală a societății românești, dar și rolul special pe care un deputat de diaspora este chemat să îl desfășoare, pentru a reprezenta interesele a milioane de români din străinătate, demisia din Parlament (nu doar din funcțiile din partid) ar fi răspunsul minim la aceste dezvăluiri.

The post Diaspora, reprezentată de un condamnat penal. Deputatul Doru Coliu a ascuns faptul că a făcut pușcărie pentru fapte penale appeared first on News Diaspora.

News Diaspora