Dragilor,

După o vacanţă binemeritată, ne-am reapucat de treabă şi vă aşteptăm din nou să ne călcaţi pragul.

 

Expoziţie – 50 de ani de la Primăvara de la Praga
12–24 septembrie / 11:00–19:00
Cercul Militar Naţional

Anul acesta comemorăm 50 de ani de la Primăvara de la Praga, un eveniment ce a marcat un moment important în istoria recentă a cehilor şi slovacilor, dar şi a românilor.

Cu această ocazie, Ambasada Republicii Cehe şi Ambasada Republicii Slovace la Bucureşti, în colaborare cu Centrul Ceh Bucureşti şi Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române vă invită la o expoziţie ce documentează Primăvara de la Praga. Aceasta va putea fi vizitată între 12–24 septembrie, la Cercul Militar Naţional, Sala de teatru „Eusebiu Ştefănescu” (acces direct din Bd. Regina Elisabeta).

De asemenea, mâine,19 septembrie, de la ora 18:00, va avea loc prezentarea traducerii în limba română a cărţii lui Zdeněk Mlynář „Crivăţul vine de la Kremlin”, completată de o dezbatere referitoare la evenimentele din august 1968, susţinută de istorici ai Academiei de Ştiinţe din Republica Cehă şi Academiei de Ştiinţe din Slovacia.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.

Mergem la vot sau boicot?
19 septembrie / 19:00
Centrul Ceh

Reîncepem dezbaterile organizate de prietenii noştri de la Frontline Club. Subiectul primului eveniment: referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei. Prima dezbatere a sezonului 2018-2019 Frontline Club nu își propune să pună taberele tradiționaliste și liberale față în față, ci să discute pragmatic, din punct de vedere financiar și administrativ, posibilitatea ca acest referendum să aibă rezultate profund viciate.
La dezbaterea de miercuri și-au confirmat prezența Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și procese electorale în cadrul Expert Forum și sociologul Mircea Kivu.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.

Ahoj! Hai la cursuri de cehă!
1 octombrie / 18:30
Centrul Ceh 

Cum să înceapă toamna fără cursuri de cehă?

Întreaga sesiune conţine 10 cursuri a câte 2 ore fiecare, de la ora 18:30. Începătorii studiază în zilele de luni ale săptămânii (1 octombrie – primul curs), intermediarii vin la curs în zilele de marţi (2 octombrie – primul curs), iar cei avansaţi sunt aşteptaţi în zilele de miercuri (3 octombrie – primul curs).

Profesorii noştri, Alena Klimešová şi Martin Jakubek, sunt nerăbădători să vă cunoască şi să vă ajute să învăţaţi čeština.

Mai multe detalii aici.

 

Hai la Centrul Ceh şi toamna asta! Vă aşteptăm cu din ce în ce mai multe surprize.