Avand atatea bunatati din gradina parintilor saptamana aceasta am gatit foarte sanatos as zice eu  :).  Dupa o tocanita numai de legume am trecut la o alta mancare usoara cu legume doar ca aici am folosit si paste integrale. Paste integrale cu sos de legume este o reteta usor de facut si chiar gustoasa. 

Pentru Paste integrale cu sos de legume  avem nevoie de 

  • 250 gr paste (penne) integrale
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 gogosar rosu
  • 250 gr dovlecel
  • 500 gr rosii
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde
  • Optional putem adauga peste din conserva

Mod de preparare Paste integrale cu sos de legume 

  • Pastele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Pentru pregatirea sosului de legume folosim o tigaie adanca pe care o punem  pe foc si adaugam pe rand ceapa si ardeiul tocat, apoi dovlecelul taiat cubulete si la final rosiile decojite.
  • Saram si piperam dupa gust si adaugam busuioc verde tocat.
  • Lasam sa scada apa lasata de rosii, amestecand din cand in cand.
  • Luam de pe foc cand a scazut apa si adaugam din nou cate frunze de busuioc.

  • Amestecam pastele cu sosul de legume.

Putem folosi orice alt tip de peste din conserva.

Articolul Paste integrale cu sos de legume apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea