bougatsa-bucatiPlacinta greceasca cu crema de gris – Laura Adamache Toate preparatele grecesti imi plac foarte mult, in special placintele, dulci sau sarate, care sunt preferatele mele si ale lui Cris. Bougatsa, aceasta delicioasa placinta cu crema de gris si foi subtiri de placinta, este minunata si foarte usor de facut. Bougatsa vine din regiunea geografica a Bizantului, mai exact din Constantinopol, cand orasul era inca grecesc. Bizantinii aveau o traditie indelungata in prepararea placintelor si deserturilor, iar una dintre aceste celebre placinte este Bougatsa. Chiar si dupa capturarea orasului de catre turci, bougatsa a ramas una dintre placintele cele mai apreciate. In Constantinopol, aceasta placinta era numita “pogatsa” sau “bogatsa” de catre greci si “bugatsa” de catre turci. Bougatsa devine foarte populara in Grecia dupa razboiul greco-turc din 1922. Ajunge intai in Serres, un oras preferat de imigrantii greci, apoi in Salonic, Veria, Halkidiki. Cea mai populara umplutura, pe care v-o propun si eu astazi, este crema de gris, dar putem… Citeste tot

Articolul Placinta greceasca cu crema de gris – Bougatsa apare prima dată în Laura Adamache.

Laura Adamache