Nu o tocmai o reteta ci mai degraba cateva ingrediente potrivite, puse impreuna intr-un vas, calite si asezonate, pentru a obtine o mancare rapida ideala pentru un pranz sau o cina.

 

Pentru Mancare de naut avem nevoie de: 

  • 2 conserve naut ( 800 gr)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 150 gr carnaciori cruzi uscati (daca vreti o mancare fara carne, renuntati la carnaciori)
  • 1 lingurita curcuma (turmeric)
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare Mancare de naut

  • Calim intr-un vas incins cu ulei de masline, ceapa si ardeiul tocate marunt.
  • Adaugam carnaciorii taiati rondele si lasam la calit 2-3 minute apoi adaugam nautul fiert, pudra de curcuma si chimen, sare si piper dupa gust si mai lasam pe foc aprox 3 minute, amestecand.
  • La final adaugam patrunjel verde tocat si luam vasul de pe foc.

Articolul Mancare de naut apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea