Pentru toamna am cateva retete potrivite, cum e si aceasta tarta usoara cu pere si scortisoara. 

Pentru Tarta cu pere si scortisoara avem nevoie de

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 3 linguri zahar brut
  • 170 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2-3 pere
  • 3-4 lingurite zahar brut
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Tarta cu pere si scortisoara

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul adaugand apoi laptele si uleiul. Incorporam la final faina amestecata cu praful de copt..
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda (aprox 22-24 cm) unsa cu unt
  • Perele spalate si curatate, le feliem si le asezam peste aluat.

  • Presaram zaharul  si scortisoara peste feliile de pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si presaram zaharul pudra dupa ce s-a racit.

Articolul Tarta cu pere si scortisoara apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea