Nimic special aici, dar ceva ce imi place mie foarte mult: Vinete si dovlecei pane. 

Pentru Vinete si dovlecei pane avem nevoie de 

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 oua
  • 4-5 linguri lapte
  • 5-6 linguri faina neagra
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Vinete si dovlecei pane 

  • Intr-o farfurie adanca batem ouale cu laptele.
  • Intr-o alta farfurie amestecam faina cu condimentele enumerate mai sus.

  • Vanata si dovlecelul curatate, le feliem in fasii de aprox 1.5 – 2 cm.
  • Trecem fasiile prin faina condimentata apoi prin ouale batute si le prajim in ulei incins.

Articolul Vinete si dovlecei pane apare prima dată în Retete Timea.

Retete Timea