O cisternă cu motorină a fost acroşată, vineri, de o locomotivă, în Portul Constanţa, în urma accidentului feroviar rezultând rănirea conductorului locomotivei şi o deversare accidentală de combustibil pe rambleul căii ferate, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Conform sursei citate, accidentul a avut loc în dana 102 a Portului Constanţa şi a fost provocat de şoferul unei autocisterne încărcată cu motorină, care nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată.

În momentul în care şoferul autocisternei s-a angajat în traversarea pasajului la nivel cu calea ferată, autovehiculul a fost acroşat de locomotiva unei garnituri de tren şi, în urma impactului, autocisterna s-a răsturnat, fiind semnalate scurgeri minore de combustibil în gabaritul căii ferate, potrivit sursei citate.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), în timpul accidentului a fost rănit conductorul locomotivei, care a sărit din cabină înainte de producerea impactului, el fiind diagnosticat de medicii de pe ambulanţă cu traumatism la picior.

La faţa locului au intervenit şi pompierii militari de la Detaşamentul Port. AGERPRES / (AS-autor: Dan Mihăescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)

AGERPRES