Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut marţi, la Buxelles, o întrevedere cu preşedintele Comisiei LIBE a Parlamentului European, Claude Moraes, cei doi discutând, între altele, despre prioritatea operaţionalizării Parchetului European (EPPO) şi îmbunătăţirii încrederii şi recunoaşterii reciproce în materie penală.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MJ, întrevederea a avut loc în contextul în care, miercuri, ministrul Tudorel Toader va prezenta în Comisia LIBE priorităţile în domeniul Justiţiei ale Preşedinţiei române la Consiliul UE.

"Ministrul român al Justiţiei a exprimat deschiderea pentru o colaborare strânsă între Preşedinţia română la Consiliul UE şi Parlamentul European în dosarele legislative pendinte. Între altele, a fost evidenţiată prioritatea acordată propunerilor legislative privind probele electronice în materie penală, operaţionalizării Parchetului European (EPPO) şi îmbunătăţirii încrederii şi recunoaşterii reciproce în materie penală", se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte operaţionalizarea EPPO, sursa citată arată că ministrul Justiţiei a subliniat importanţa colaborării dintre Consiliu şi Parlamentul European în vederea numirii procurorului şef european în actuala legislatură, iar în ceea ce priveşte numirea procurorilor europeni a exprimat încrederea că va fi respectat calendarul stabilit, România urmând a desemna candidaţii până la finalul lunii martie 2019.

"Preşedintele Comisiei LIBE a exprimat încrederea deplină în capacitatea României de a-şi atinge obiectivele asumate în domeniul Justiţiei în calitate de Preşedinţie la Consiliul UE şi a arătat că se poate conta pe sprijinul Parlamentului European pentru finalizarea cât mai multor dosare legislative în timpul scurt până la alegerile legislative europene", se mai arată în comunicatul MJ. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: just.ro

AGERPRES