Prin intermediul AGERPRES, publicul din România îşi poate alege informaţia obiectivă de care are nevoie, afirmă campioana olimpică Gabriela Szabo, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 130 de ani de existenţă a Agenţiei Naţionale de Presă.
 

"Înainte de toate, daţi-mi voie să vă urez la mulţi ani! 130 de ani de istorie, 130 de ani de muncă, 130 de ani de ştiri. Să fiţi sănătoşi să duceţi această meserie mai departe aşa cum aţi făcut-o până acum şi să fiţi alături de noi, pentru că publicul din România, cititorii din România, au nevoie de ştiri, de informaţii şi prin intermediul AGERPRES pot să îşi aleagă informaţia de care ei au nevoie şi voi să rămâneţi la fel de obiectivi, la fel de perseverenţi cum aţi fost în aceşti 130 de ani. La mulţi ani din nou şi să ne revedem peste mulţi, mulţi ani împreună şi să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă presa românească", a declarat fosta mare atletă Gabriela Szabo.

Szabo a fost campioană olimpică în 2000, în proba de 5.000 de metri, cucerind argintul olimpic în 1996 şi 2000 în proba de 1.500 metri. Fosta mare atletă mai are în palmares trei titluri mondiale în aer liber şi trei în sală, precum şi două titluri europene în sală.

După retragerea din activitate, Szabo a fost vicepreşedintă a Federaţiei Române de Atletism şi director de marketing, precum şi ministru al Tineretului şi Sportului în perioada martie 2014 – noiembrie 2015.

***
Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un "serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special".

La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei "telegrame'', pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii.

În cei 130 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Agenţia Naţională de Presă continuă să actualizeze lumea şi să ofere informaţii echilibrate, cu caracter imparţial. AGERPRES (V/autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, imagine: Daniel Mihalcea, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editor online: Gabriela Badea) 

AGERPRES