Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este un partener de încredere pentru o instituţie publică şi vine cu un set de informaţii pe care nu le găseşti la alte instituţii media, afirmă purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, în mesajul transmis cu ocazia aniversării a 130 de ani activitate a agenţiei.
 

"AGERPRES şi-a găsit foarte bine locul în peisajul mass media, pentru că ceea ce face Agenţia Naţională de Presă nu fac alte agenţii. În primul rând este un partener de încredere pentru o instituţie publică în mesajele pe care le comunicăm şi, în al doilea rând, vine cu un set de informaţii pe care efectiv nu le găseşti la alte instituţii media. Din partea unei instituţii care împlineşte 139 de ani de existenţă nu-mi rămâne decât să spun la rândul meu "La mulţi ani" şi mulţi ani de existenţă suplimentară unei instituţii care împlineşte 130 de ani de existenţă. Deci, probabil, suntem printre cele mai în vârstă şi cu cea mai multă experienţă instituţii publice din ţara aceasta şi asta ne obligă, şi pe dumneavoastră şi pe noi, la multă responsabilitate", a spus Dan Suciu.

***
Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un "serviciu exact şi rapid a tuturor ştirilor de interes general sau special".

La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei "telegrame'', pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii.

În cei 130 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Agenţia Naţională de Presă continuă să actualizeze lumea şi să ofere informaţii echilibrate, cu caracter imparţial. AGERPRES/(AS-George Bănciulea, imagine: Marian Vladut, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea) 

AGERPRES