Preşedintele Donald Trump s-a declarat miercuri "sigur că Iranul va dori în curând să discute cu Statele Unite", în pofida escaladării tensiunii dintre cele două ţări, relatează AFP.

Totodată, preşedintele american a negat, pe Twitter, existenţa oricărei "dispute interne" în cadrul administraţiei cu privire la "politica sa de fermitate în Orientul Mijlociu"."Sunt exprimate opinii diferite, iar eu iau decizia finală şi care contează, este un proces foarte simplu", a asigurat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a făcut, în repetate rânduri, declaraţii despre regimul de la Teheran, pe care îl consideră principalul factor destabilizator din Orientul Mijlociu. Aceste declaraţii nu au avut însă urmări până în prezent.

În ultimele zece zile Washingtonul s-a angajat într-o nouă confruntare cu Iranul. Americanii şi-au întărit capacităţile militare în regiune, inclusiv prin trimiterea unui portavion şi a unei baterii de rachete Patriot, invocând ameninţări la adresa intereselor sale din partea Iranului sau a forţelor pro-iraniene. Miercuri a fost anunţată rechemarea din Irak a angajaţilor guvernamentali auxiliari, autorităţile americane citând din nou "o ameninţare iminentă" având o legătură directă cu Iranul. Agerpres / (AS – autor: Raluca Anghel, editor online: Daniela Juncu)

AGERPRES