Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al Partidului Social Democrat, a anunţat vineri că, potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan.

 

Ana Birchall este propusă, în schimb, pentru funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

 

Mihai Fifor este nominalizat să preia portofoliul Afacerilor Interne, după ce a deţinut interimar această funcţie.

 

Deputatul PSD Iulian Iancu este propus pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, iar senatorul Şerban Valeca pentru portofoliul Educaţiei.

 

"Pentru Ministerul Afacerilor Interne, PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educaţiei Naţionale – Şerban Constantin Valeca, senator, vicepreşedintele Senatului, fost ministru pentru Cercetare. Pentru Ministerul Justiţiei – Dana Gîrbovan, independent, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. Vicepremier pentru probleme economice – Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor. Şi vicepremier pentru parteneriate strategice – Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul Comitetului Executiv Naţional", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei CExN al PSD.

 

Ea a anunţat că în cursul zilei de luni îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l pune în temă cu propunerile pe care i le va înainta.

 

,,Bineînţeles, o să sun luni la domnul preşedinte şi o să spun că trimit aceste nominalizări către Cotroceni”, a declarat şefa Executivului, întrebată dacă îl va contacta pe Klaus Iohannis pe tema nominalizărilor noilor miniştri.

 

De asemenea, întrebată dacă în afară noilor numiri vor exista şi alte modificări în Guvern, Dăncilă a precizat: “S-ar putea să mai fac şi alte modificări. Acolo unde lucrurile nu vor merge bine, bineînţeles că va trebui să remaniez şi să aduc alte persoane care pot face performanţă”.

 

Ea nu a dorit să precizeze în cât timp s-ar putea produce şi alte schimbări în Executiv.

 

,,Nu, nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştri care nu îşi ţin promisiunile făcute sau nu îşi respectă programul de guvernare este normal ca să iau decizii imediate, să nu aştept mai mult timp pentru că aşa am stabilit public”, a mai declarat premierul. AGERPRES/(AS – autori: Irinela Vişan, Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Citeşte şi:

 

Dana Gîrbovan, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei (fişă biografică)
 

 

Iulian Iancu, propus vicepremier pe probleme economice (fişă biografică)

 

 

Mihai Fifor, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne (fişă biografică)

 

AGERPRES