Organizatorii Salonului Auto Bucureşti & Accesorii se aşteaptă la o creştere de 10% a numărului de vizitatori la ediţia din acest an, care se desfăşoară în următoarele 10 zile la Romexpo, şi care aduce 20 de modele auto în premieră naţională.

"Salonul Auto Bucureşti şi Accesorii aduce la start modele auto direct de la Frankfurt. Timp de zece zile, publicul va putea vedea 20 de modele auto în premieră naţională. De asemenea, avem un foarte bogat domeniu privind accesoriile, echipamentele şi piesele auto. În condiţiile în care se dezvoltă foarte mult spălătoria ecologică self service, avem aici inovaţii de ultimă oră în domeniu. Importatorii şi dealerii auto au înţeles că viitorul este electric şi prezintă, pe lângă maşinile cu motoare termice, şi pe cele ecologice, respectiv plug-in, plug-in hibrid şi electric în totalitate. Nu trebuie să minimizăm aici amprenta autorităţilor care au acordat relaxări fiscale în ceea ce priveşte achiziţionarea unui automobil "verde". Programul "Rabla Plus" este la al doilea pas în acest an, deci înseamnă că ne mişcăm. Ne aşteptăm la o creştere de 10% a numărului de vizitatori faţă de ediţia anterioară. Important este ca aceia care ne vizitează să fie mulţumiţi, să-şi găsească varianta ideală de transport. Atunci, cred că scopul acestui eveniment este atins", a declarat joi, pentru AGERPRES, Sorin Rădăcineanu, unul dintre organizatorii evenimentului de la Romexpo.

La rândul său, un alt membru al echipei de organizatori, Albert Kiss, a precizat că, din totalul autovehiculelor expuse la standurile dealerilor, maşinile ecologice reprezintă circa 30%.

"Avem peste 400 de maşini expuse anul acesta la SAB, iar revoluţia electrică începe acum, aici. Acesta este unul dintre motto-urile noastre, acesta este viitorul, cu maşini electrice sau cel puţin hibrid. Avem două modele venite de la Frankfurt, unul e noul MINI full electric şi hibrid de la Kia. De asemenea, tot de la Frankfurt este venit noul Mercedes full electric care a fost lansat la Frankfurt şi care poate fi descoperit în standul Ţiriac Auto. Avem şi câteva automobile retro expuse. Ca raport de expunere, cred că cele mai multe autovehicule sunt la Ţiriac Auto, dar sunt standuri unde valoarea automobilelor expuse este mult mai mare decât la alte standuri. Din totalul autovehiculelor expuse, circa 30% sunt electrice şi hibrid, restul fiind convenţionale. Legat de numărul de vizitatori pe care îl estimăm, acesta se învârte în jurul a 70.000 de persoane, dar asta depinde de mai mulţi factori şi vremea să ţină cu noi", a menţionat Kiss.

Cele mai noi tehnologii şi cea mai diversificată ofertă din domeniul auto vor fi prezentate, în perioada 10 – 20 octombrie, la cea de-a XVII-a ediţie a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2019, organizată la Centrul Expoziţional Romexpo.

La standurile organizate în incinta expoziţiei, producătorii auto vor expune autoturisme de oraş şi de teren, autovehicule utilitare uşoare şi grele, autoturisme clasice, vehicule hibride şi electrice, motociclete, scutere, biciclete şi accesorii, componente şi accesorii auto, sisteme audio şi de navigaţie, tuning auto şi moto, echipamente şi utilaje pentru service-uri, vopsitorii şi spălătorii auto, mijloace de semnalizare rutieră, echipamente de dirijare, măsură şi control trafic.

În total, peste 400 de modele auto, premiere naţionale, noutăţi 2019 – 2020 şi zeci de vehicule electrice şi hibride vor fi expuse la Romexpo, atât în Pavilionul B2, cât şi în zona exterioară adiacentă pe o suprafaţă totală de peste 25.000 mp.

La SAB & Accesorii 2019 au confirmat prezenţa branduri precum Abarth, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Opel, Piaggio, RAM 1500, Seat, Shelby, Skoda, Smart, SsangYong, Suzuki, Tesla, Toyota şi Volvo.

Conform organizatorilor, printre modelele electrice şi hibride expuse se vor regăsi: Tesla Model 3 Standard Range Plus, EQC 400 4MATIC – primul SUV electric de la Mercedes-Benz, Jaguar I-PACE – primul SUV sportiv Jaguar complet electric, alături de modelele hibride şi plug-in de la BMW, Mini, Volvo, Kia, Toyota, Honda, Hyundai, Suzuki, Ford, Mitsubishi şi Jaguar. De asemenea, vor fi organizate concursuri, work-shop-uri şi lansări ale ultimelor tehnologii, iar societăţile de leasing şi de asigurare îşi vor prezenta ofertele.

Accesul vizitatorilor se face după următorul program: joi, 10 octombrie – între orele 12:00-20:00; vineri, 11 octombrie, sâmbătă, 19 octombrie – între orele 10:00 – 20:00; duminică, 20 octombrie – între orele 10:00 – 18:00.

Preţul unui bilet de intrare este de 40 de lei, iar copiii cu vârsta de până la 7 ani, precum şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

AGERPRES