Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, în marja reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de Externe din statele membre NATO, context în care a evidenţiat importanţa consolidării cooperării dintre România şi Polonia în materie de securitate, în cadrul formatului B9 şi a trilateralei România-Polonia-Turcia, respectiv în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări.

Potrivit unui comunicat al MAE, dialogul a evidenţiat anvergura şi complexitatea relaţiilor româno-poloneze, confirmate inclusiv de multitudinea de contacte la toate nivelurile.

MAE arată că, în contextul împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic şi a 100 de ani de relaţii diplomatice româno-poloneze, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru valorificarea, la un nivel superior, a oportunităţilor de cooperare bilaterală, pornind de la relaţiile tradiţionale de prietenie, dar şi de la viziunile similare pe multiple dosare de actualitate la nivel european şi regional, cu accent asupra vecinătăţii estice şi a aspectelor de securitate pe flancul estic al NATO.

Cei doi miniştri au discutat şi despre cooperarea regională, cu accent asupra situaţiei din Ucraina. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: www.mfaro.eu 

 

Sursa foto: 

AGERPRES