Candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 39% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă – 22,5%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna – 16,4%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

 

!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

Pe locurile următoare, rezultatele exit-poll îi situează pe:

Mircea Diaconu – Alianţa UN OM: 7,9%
Theodor Paleologu – Partidul Mişcarea Populară: 6,1%
Kelemen Hunor – Uniunea Democrată Maghiară din România: 3,9%
Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste: 1,9%
Alexandru Cumpănaşu – independent: 1,2%
Viorel Cataramă – Dreapta Liberală: 0,3%
Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Naţională: 0,2%
Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc: 0,2%
Bogdan Marian Stanoevici – independent: 0,2%
Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie: 0,1%
John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română: 0,1%.

Potrivit CURS-Avangarde, datele sunt valabile pentru ora 19,30 şi doar pentru secţiile de pe teritoriul României, fără a ţine cont de secţiile din străinătate.

"Rezultatele prezentate nu au luat în considerare distribuţia votului din diaspora, care ar putea influenţa ierarhia. Estimăm că voturile din diaspora vor aduce circa 3% în plus pentru fiecare dintre candidaţii Klaus Iohannis şi Dan Barna", conform reprezentanţilor CURS-Avangarde.

Eşantionul a fost format din 400 de secţii de votare şi au fost utilizaţi peste 500 de operatori de interviu. Numărul de persoane intervievate a fost de peste 22.000. Ponderea refuzurilor a fost de peste 19%, iar marja de eroare este de +/- 2,5%, la un nivel de încredere de 95%. AGERPRES/(AS – autor: Irinela Vişan, editor: editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiţi şi:

 

#Prezidenţiale2019/ Exit-poll IRES: Klaus Iohannis – 38,7%, Viorica Dăncilă – 22%, Dan Barna – 16,1%

AGERPRES