Un număr de 146 de sesizări privind evenimente electorale au fost înregistrate de la deschiderea secţiilor de votare, însă peste 70 dintre ele nu s-au confirmat, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost consemnate pe raza judeţului Dolj – 18 evenimente, Bucureşti – 15, Giurgiu – 13, Argeş – 9 şi Dâmboviţa şi Vrancea – cu câte 8.

"Poliţiştii argeşeni au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce au depistat în trafic un microbuz plin cu persoane care se deplasa cu alegători la o secţie de votare", a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că oamenii legii fac cercetări în mai multe cazuri în care alegătorii au postat pe reţelele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

"Poliţiştii din judeţul Dolj au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, după ce un membru al unei secţii de votare, care s-a deplasat cu urna mobilă la domiciliul unei femei de 74 de ani, a aplicat ştampila de vot în locul acesteia, iar soţul ei a semnat în listele electorale în locul ei", a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a menţionat că în judeţul Suceava se fac cercetări după ce membrii unei secţii de vot s-au deplasat cu urna mobilă, fără a fi însoţiţi de reprezentanţi ai MAI. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la o secţie din judeţul Vaslui, a mai menţionat Dajbog. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

AGERPRES