Votul în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale continuă sâmbătă, iar până la 23:00 (ora României) peste 362.000 de cetăţeni români îşi exercitaseră dreptul de vot la urne, în timp ce 17.503 au votat prin corespondenţă.

Cei mai mulţi români s-au prezentat la urne în Regatul Unit şi Italia – în fiecare din aceste ţări exprimându-şi opţiunea electorală aproape 70.000 de alegători, precum şi în Germania şi Spania, fiecare cu peste 50.000 de alegători la secţiile de votare.

Votul este încă în desfăşurare sâmbătă în secţiile din Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, SUA, Uruguay, Venezuela, iar în Noua Zeelandă şi Australia a început a treia şi ultima zi de votare.

La cele 835 de secţii organizate în străinătate a început să se voteze de vineri, 22 noiembrie, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin până duminică 24 noiembrie la ora locală 21:00.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Ionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

* #Prezidenţiale2019/A doua zi de vot pentru românii din străinătate

 

* #Prezidenţiale2019/Aproape 18.000 de cetăţeni români din Republica Moldova au votat în primele două zile de alegeri în străinătate

AGERPRES