* Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, şi Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Executiv, cele două părţi au convenit aprofundarea şi dezvoltarea Parteneriatului strategic între România şi SUA în toate dimensiunile sale, cu accent asupra cooperării în domeniile militar şi securitate.

* Organizaţia Salvaţi Copiii cere Guvernului abrogarea urgentă a prevederilor în baza cărora au fost comasate Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii (ANPDCA) cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi. Conform unui comunicat al organizaţiei nonguvernamentale, ANPDCA este "o instituţie de o importanţă crucială pentru respectarea drepturilor copiilor" din România.

* Curtea de Apel Bucureşti a respins o acţiune a fostului procuror general Augustin Lazăr prin care acesta cerea ca Inspecţia Judiciară să redeschidă verificările faţă de procurorul Adina Florea, în legătură cu protocolul SRI – Parchetul General publicat pe Darius Vâlcov.

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind activitatea de emitere de monedă electronică. Legea, iniţiată de Guvern, transpune în legislaţia românească prevederi din Directiva europeană 2.366/2015, referitoare la reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor emitente de monedă electronică. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

AGERPRES