Un bărbat de 31 de ani, din comuna Cozmeşti, care s-a rătăcit în cursul serii de joi, a fost căutat mai bine de nouă ore de pompieri, jandarmi şi poliţişti, el fiind găsit în viaţă în apropierea unei păduri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul a anunţat la numărul de urgenţă 112 faptul că s-a rătăcit, dar le-a oferit salvatorilor date inexacte, motiv pentru care căutarea s-a desfăşurat cu dificultate.

"Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi şi poliţişti au căutat o persoană rătăcită în zona comunei Cozmeşti. Bărbatul în vârstă de 31 ani anunţase prin numărul unic de urgenţă 112 că s-a rătăcit şi că bănuieşte că s-ar afla pe undeva prin zona Fâstâci, Cozmeşti. Echipa de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui şi grupa operativă constituită la nivelul ISU Vaslui au început căutările în zona indicată de persoana rătăcită, dar din cauza ceţii dense şi a informaţiilor contradictorii oferite de aceasta, acţiunea a fost mult îngreunată. În sprijinul pompierilor vasluieni au sosit şapte jandarmi, patru poliţişti şi angajaţi ai Romsilva. După aproximativ nouă ore de căutare, persoană rătăcită a fost găsită în apropiere de pădure, pe raza comunei Gârceni. Bărbatul se adăpostise sub un copac, iar în momentul în care a fost găsită, era speriată şi suferea de frig", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Bărbatului i s-au acordat îngrijiri medicale, a fost dus să se încălzească, iar ulterior a fost transportat spre locuinţa sa din satul Fâstâci, comuna Cozmeşti. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruştei)

AGERPRES