Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost preluat, marţi, de un elicopter SMURD, după ce a fost lovit de un cal, incidentul având loc pe raza comunei bistriţene Romuli, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Având în vedere că locul unde s-a produs accidentarea bărbatului se află înr-o zonă greu accesibilă, la circa un kilometru distanţă de calea de acces, salvatorii au intervenit cu un autoturism de teren, fiind sprijiniţi şi de către salvamontişti şi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Romuli.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, bărbatul este politraumatizat, dar conştient.

Primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, a precizat pentru AGERPRES că incidentul s-a produs în timp ce bărbatul încerca să coboare cu un atelaj hipo un deal, moment în care ar fi alunecat pe zăpadă şi a fost călcat atât de cal, cât şi de căruţă.

Elicopterul SMURD a aterizat pe un teren de la intrarea în localitatea Romuli, pentru a prelua victima şi a o transporta la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

AGERPRES