Sandrine Kiberlain, care prezidează cea de-a 45-a ediţie a premiilor Cesar, echivalentul Oscarurilor cinematografiei franceze, a declarat deschisă gala, potrivit site-ului Paris Match.

Aflată în mare formă, gazda de vineri seara a premiilor Cesar, Florence Foresti, a dat startul ceremoniei cu o mare doză de umor, amintind cât de "curajoasă" a fost să accepte să prezinte gala.

"Nu sunt Greta Thunberg a cinematografiei franceze", a spus ea, înainte de a enumera câteva dintre subiectele prezente în filmele care sunt în cursa premiilor Cesar: "Grâce a  Dieu", care vorbeşte despre pedofilie în Biserică, sau "J'Accuse", care tratează subiectul pedofiliei în anii 70", a comentat ea ironic.

Premiul Cesar 2020 pentru cea mai promiţătoare actriţă a fost câştigat de Lyna Khoudri pentru rolul său din filmul "Papicha".

Premiul Cesar 2020 pentru cel mai promiţător actor debutant a fost atribuit lui Alexis Manenti pentru "Les Miserables".

Premiul Cesar 2020 pentru cele mai bune decoruri i-a revenit lui Stephane Rozenbaum pentru "La Belle Epoque" şi lui Pascaline Chavanne pentru J'Accuse".AGERPRES/(AS – editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Daniela Juncu)

 

Citește și:

 

* CESAR 2020 – "Les Miserables", premiul Publicului
 

AGERPRES